Babka kokosowo – kakaowa

Prosta i szybka w przygotowaniu, jednocześnie smaczna.

Szczegóły

Liczba porcji

12 porcje

Czas przygotowania

80 minut

Lista składników

  • Jajka kurze – 5 szt.

  • Mąka tortowa – 1 1/2 szklanki

  • Mąka kokosowa 1/2 szklanki

  • Olej – 1 szklanka

  • Cukier brązowy trzcinowy – 3/4 szklanki

  • Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

  • Kakao – 2 łyżeczki

Kroki

  • Jajka wybić dodać cukier i ubić na puszysto.
  • Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  • Ucierając dodawać porcjami mąkę oraz olej do wyczerpania składników.
  • Foremkę keksówkę 30 x 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać 3/4 przygotowanego ciasta.
  • Do pozostałego dodać kakao, wymieszać i wlać przez środek.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić ciasto i piec 50 minut lub do suchego patyczka.
  • Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem i kroić na porcje.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*