Prosta i szybka w przygotowaniu, jednocześnie smaczna.
Szczegóły
Liczba porcji
12 porcje
Czas przygotowania
80 minut
Lista składników
Jajka kurze – 5 szt.
Mąka tortowa – 1 1/2 szklanki
Mąka kokosowa 1/2 szklanki
Olej – 1 szklanka
Cukier brązowy trzcinowy – 3/4 szklanki
Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
Kakao – 2 łyżeczki
Kroki
- Jajka wybić dodać cukier i ubić na puszysto.
- Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.
- Ucierając dodawać porcjami mąkę oraz olej do wyczerpania składników.
- Foremkę keksówkę 30 x 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać 3/4 przygotowanego ciasta.
- Do pozostałego dodać kakao, wymieszać i wlać przez środek.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić ciasto i piec 50 minut lub do suchego patyczka.
- Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem i kroić na porcje.