Sałatka ziemniaczana

Smaczna, pożywna, idealna na kolację.

Szczegóły

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

15 minut

Lista składników

  • Ziemniaki – 3 szt

  • Tuńczyk w zalewie – 80 g

  • Ogóreczki małe korniszony – 8 szt

  • Szczypiorek – 1/2 pęczka

  • Jajka – 4 szt

  • Majonez – 4 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić na ćwiartki. Ziemniaki ugotować lub można wykorzystać pozostałe z obiadu. Tuńczyk osączyć z zalewy. Szczypiorek umyć , ściąć.
  • Ziemniaki pokroić w plastry , umieścić w salaterce, dodać tuńczyka. Ogóreczki pokroić w kostkę , dodać, podobnie szczypiorek.
  • Na wierzch ułożyć jajka.
  • Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, dodać majonez i jeszcze raz wymieszać.
 

4 komentarze

  1. Robię podobną, ale z szynką. Warto wypróbować z rybą!

     
  2. Marzynia

    U nas taką sałatkę (ale bez wkładki z wędliny albo ryby) robimy do grilla. Jest taka pożywna, ze idzie mniej mięsa :-DDD

     
    • Marianna

      To jest taka sałatka gdzie oprócz ziemniaków , ogóreczków , pozostałe składniki można dobierać różnorodnie i zawsze smakuję inaczej. 🙂

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*