Smaczna, pożywna, idealna na kolację.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Lista składników
Ziemniaki – 3 szt
Tuńczyk w zalewie – 80 g
Ogóreczki małe korniszony – 8 szt
Szczypiorek – 1/2 pęczka
Jajka – 4 szt
Majonez – 4 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić na ćwiartki. Ziemniaki ugotować lub można wykorzystać pozostałe z obiadu. Tuńczyk osączyć z zalewy. Szczypiorek umyć , ściąć.
- Ziemniaki pokroić w plastry , umieścić w salaterce, dodać tuńczyka. Ogóreczki pokroić w kostkę , dodać, podobnie szczypiorek.
- Na wierzch ułożyć jajka.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, dodać majonez i jeszcze raz wymieszać.
Robię podobną, ale z szynką. Warto wypróbować z rybą!
Dodatki zawsze można zmienia i otrzymuje się nowy smak. 🙂
U nas taką sałatkę (ale bez wkładki z wędliny albo ryby) robimy do grilla. Jest taka pożywna, ze idzie mniej mięsa :-DDD
To jest taka sałatka gdzie oprócz ziemniaków , ogóreczków , pozostałe składniki można dobierać różnorodnie i zawsze smakuję inaczej. 🙂