Piekąc mięso na obiad często, trochę go zostaje. Można go wykorzystać na kolację jako dodatek do sałatki. W rezultacie otrzymuje się pożywną kolację.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Calories
Lista składników
Sałata rzymska – 8 liści
Awokado – 1 szt
Pomidorki koktajlowe – 10 szt
Kukurydza w zalewie – 80 g
Ogórek długi – 1 szt
Cebula czerwona – 1 szt
Koperek – 1/2 pęczka
Plastry pieczonego fileta indyka – 10 szt
Pesto zielone – 2 łyżki
Jogurt naturalny – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Ogórka obrać , pokroić w półkrążki, umieścić w salaterce. Awokado obrać , pokroić w kostkę , dodać. Pomidory umyć , przekroić na połowę, dodać.
- Kukurydzę osączyć , dodać. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w kostkę , dodać.
- Koperek umyć , ściąć. Doprawić solą i pieprzem , wymieszać.
- Liście sałaty umyć , układać na talerzu a na nich , u mnie plastry pieczonego fileta z indyka.
- Na mięso ułożyć porcję sałaty. Pesto wymieszać z jogurtem, doprawić solą , polać porcję po sałatce.