Ciasto zachwyca różnorodnością smaków , wiśnia , orzechy , kiwi, otulone delikatną masą śmietanowo – serową , istne niebo w gębie.
Szczegóły
Liczba porcji
16 porcji
Czas przygotowania
60 minut
Calories
Lista składników
Biszkopty okrągłe – 16 szt
Konfitura wiśniowa – 50 g
Mieszanka orzechów krojonych – 6 łyżek
Kiwi – 5 szt
Galaretka o smaku kiwi – 2 szt
Ser mascarpone – 250 g
Śmietanka 30 % – 220 ml
Galaretka o smaku malinowym – 2 szt
Kroki
- W blaszce okrągłej średnicy 25 cm, ułożyć biszkopty, na nich po porcji konfitury, w wolne przestrzenie ułożyć pokruszone biszkopty oraz orzechy.
- Kiwi obrać , zblendować, dodać 1 szklankę wody , zagotować , rozpuścić galaretki o smaku kiwi , pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, ubić , dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać , wylać na biszkopty.
- Galaretki o smaku malinowym , rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody , pozostawić do wystudzenia, wylać na ciasto.
- Schłodzić w lodówce około 4 godziny , podzielić na porcje.