Doskonała i treściwa sałatka do przygotowania w kilka minut.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Brokuł – 1 / 2 szt.
Rzodkiewka – 5 szt.
Ser feta – 150 g
Czarne oliwki – 20 szt.
Orzechy nerkowca – 30 g
Żurawina – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Kroki
- Brokuł umyć rozebrać na różyczki , ugotować. Wystudzić.
- Rzodkiewki umyć, pokroić w kostkę. Czarne oliwki pokroić w ćwiartki.
- Ser feta pokroić w kostkę , składniki umieścić w salaterce.
- Żurawinę przepłukać, dodać.
- Dodać również wystudzony brokuł i orzechy nerkowca.
- Doprawić solą , pieprzem oraz przyprawą do sałatek, wymieszać pod koniec dodać oliwę z oliwek.
Ta sałatka sie nie powinna nazywać lekka, tylko WYPAŚNA! Jestem studentką i moje sałatki niestety wygladaja inaczej 🙂
Znam studenckie życie, oszczędza się na jedzeniu , ale nie warto, to ta sałatka może zastąpić posiłek .:)