Super aromatyczne , które przygotuje każdy , doskonałe do kawy i herbaty.
Szczegóły
Liczba porcji
20 szt.
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Wafelki śmietankowo – kakaowe – 180 g – 2 opakowania
Pigwa w syropie – 320 g
Konfitura malinowa – 280 g
Serek mascarpone – 250 g
Śmietana 30 % – 200 ml
Żelatyna – 2 łyżeczki
Galaretka malinowa – 1 szt
Wiórka do posypania
Kroki
- Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia . Ułożyć wafelki.
- Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody. Pigwę w syropie zblendować na mus.
- Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, wymieszać , dodać mus pigwowy wymieszać.
- Żelatynę podgrzać aby się rozpuściła, dodać 2 łyżki przygotowanej masy z pigwą , dokładnie rozmieszać i dodać do masy , wymieszać i wyłożyć na wafelki.
- Konfiturę zagotować , dodać galaretkę , rozmieszać, krzepnącą wyłożyć na ciasto , posypać wiórkami kokosowymi.
- Schłodzić w lodówce 3 godziny , podzielić na porcje.
Wygląda jak z najlepszej cukierni!
Dziękuję , to do zrobienia na szybko , a warto to zrobić. Pozdrawiam 🙂