Ciasto z pigwą

Super aromatyczne , które przygotuje każdy , doskonałe do kawy i herbaty.

Szczegóły

Liczba porcji

20 szt.

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Wafelki śmietankowo – kakaowe – 180 g – 2 opakowania

  • Pigwa w syropie – 320 g

  • Konfitura malinowa – 280 g

  • Serek mascarpone – 250 g

  • Śmietana 30 % – 200 ml

  • Żelatyna – 2 łyżeczki

  • Galaretka malinowa – 1 szt

  • Wiórka do posypania

Kroki

  • Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia . Ułożyć wafelki.
  • Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody. Pigwę w syropie zblendować na mus.
  • Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, wymieszać , dodać mus pigwowy wymieszać.
  • Żelatynę podgrzać aby się rozpuściła, dodać 2 łyżki przygotowanej masy z pigwą , dokładnie rozmieszać i dodać do masy , wymieszać i wyłożyć na wafelki.
  • Konfiturę zagotować , dodać galaretkę , rozmieszać, krzepnącą wyłożyć na ciasto , posypać wiórkami kokosowymi.
  • Schłodzić w lodówce 3 godziny , podzielić na porcje.
 

2 komentarze

  1. Wygląda jak z najlepszej cukierni!

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*