Potężna moc witamin na jesienną porę.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Brokuł – 1 szt.
Awokado – 1 szt.
Cebulka konserwowa – 14 szt.
Granat – 1 szt.
Ogóreczki konserwowe małe – 10 szt.
Kabanosy – 8 szt.
Pomidor – 1 szt.
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Sezam – 2 łyżki
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Brokuł umyć , obrać na różyczki, ugotować , włożyć do salaterki.
- Cebulkę przekroić na połowę , dodać do brokuła.
- Awokado obrać , pokroić w kostkę. Ogóreczki pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić na drobno. Granat wyłuskać pestki. Składniki dodać do salaterki.
- Pomidor , paprykę umyć pokroić w kostkę , dodać.
- Sezam podprażyć na patelni.
- Składniki doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek, dodać i jeszcze raz wymieszać. Wierzch posypać sezamem.
- Przed podaniem można jak kto lubi polać jeszcze oliwą i posypać sezamem.