Jajka faszerowane

Doskonała przekąska na różne okazje.

Szczegóły

Liczba porcji

12 szt.

Czas przygotowania

40 minut

Calories

Lista składników

  • Jajka kurze – 6 szt.

  • Pieczarki 10 dag

  • Szczypior – 1/3 pęczka

  • Majonez – 3 łyżki

  • Masło – 2 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Jajka ugotować na twardo, obrać , przekroić na połowę, białka ułożyć na talerzu, żółtka pokruszyć do miseczki.
  • Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Pokroić na drobno, dodać do żółtek.
  • Szczypiorek umyć , ściąć do miseczki z pieczarkami i żółtkami.
  • Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez , wymieszać.
  • Farszem napełnić ułożone na talerzu białka.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*