Doskonała przekąska na różne okazje.
Szczegóły
Liczba porcji
12 szt.
Czas przygotowania
40 minut
Calories
Lista składników
Jajka kurze – 6 szt.
Pieczarki 10 dag
Szczypior – 1/3 pęczka
Majonez – 3 łyżki
Masło – 2 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Jajka ugotować na twardo, obrać , przekroić na połowę, białka ułożyć na talerzu, żółtka pokruszyć do miseczki.
- Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Pokroić na drobno, dodać do żółtek.
- Szczypiorek umyć , ściąć do miseczki z pieczarkami i żółtkami.
- Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez , wymieszać.
- Farszem napełnić ułożone na talerzu białka.