Wafle przełożone kremem i pianką jogurtową, idealne do popołudniowej herbaty.
Szczegóły
Liczba porcji
20 porcji
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Wafle suche – 4 szt.
Krem kakaowo – mleczno – orzechowy – 400 g – 1/2 słoiczka
Galaretka o smaku wiśniowym – 1 szt.
Jogurt fantazja z płatkami czekolady – 106 g – 2 szt.
Kroki
- 2 wafle suche rozłożyć i posmarować kremem.
- Przykryć następnymi dwoma. Otrzymamy dwie połowy.
- Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia.
- Gdy zacznie krzepnąć wymieszać z jogurtami. Wyłożyć na jedną połowę przełożonych wafli. Wierzch posypać płatkami czekolady.
- Przykryć drugą połową przełożonych wafli.
- Schłodzić w lodówce 3 godziny. Pokroić na porcje.
To dopiero bogata wersja wafli. I czekoladowo i owocowo. Super!
Pozdrawiam:)
Wafle smakują doskonale, szybko się je wykona, co prawda ciasta nie zastąpią, ale do popołudniowej herbaty znakomite. 🙂