Kotlety mielone w nowej odsłonie

Puszyste, delikatne, popularne mielone, zachwycą każdego.

Szczegóły

Liczba porcji

7 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Mięso wieprzowe mielone – 30 dag

  • Cukinia – 1/2 szt.

  • Papryka czerwona – 1/3 szt.

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Ser mozzarella – kulka

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego

  • Olej do smażenia

  • Tarta bułka do obtoczenia

Kroki

  • Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego.
  • Cukinię zetrzeć na tarce o grubszych otworach.
  • Paprykę pokroić w drobną kostkę.
  • Ser pokroić w kostkę.
  • Do mięsa mielonego dodać ser , jajko.
  • Dodać paprykę i cukinię.
  • Bardzo dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce.
  • Na patelni rozgrzać olej, włożyć kotlety, smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor, z obu stron.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*