Puszyste, delikatne, popularne mielone, zachwycą każdego.
Szczegóły
Liczba porcji
7 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Mięso wieprzowe mielone – 30 dag
Cukinia – 1/2 szt.
Papryka czerwona – 1/3 szt.
Jajko kurze – 1 szt.
Ser mozzarella – kulka
Przyprawa do mięsa wieprzowego
Olej do smażenia
Tarta bułka do obtoczenia
Kroki
- Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego.
- Cukinię zetrzeć na tarce o grubszych otworach.
- Paprykę pokroić w drobną kostkę.
- Ser pokroić w kostkę.
- Do mięsa mielonego dodać ser , jajko.
- Dodać paprykę i cukinię.
- Bardzo dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce.
- Na patelni rozgrzać olej, włożyć kotlety, smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor, z obu stron.