Puszyste, delikatne, popularne mielone, zachwycą każdego.
Szczegóły
Liczba porcji
7 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
- Mięso wieprzowe mielone – 30 dag 
- Cukinia – 1/2 szt. 
- Papryka czerwona – 1/3 szt. 
- Jajko kurze – 1 szt. 
- Ser mozzarella – kulka 
- Przyprawa do mięsa wieprzowego 
- Olej do smażenia 
- Tarta bułka do obtoczenia 
Kroki
- Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego.
- Cukinię zetrzeć na tarce o grubszych otworach.
- Paprykę pokroić w drobną kostkę.
- Ser pokroić w kostkę.
- Do mięsa mielonego dodać ser , jajko. 
- Dodać paprykę i cukinię. 
- Bardzo dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce. 
- Na patelni rozgrzać olej, włożyć kotlety, smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor, z obu stron.
