Pyszne krokiety

Proste nadzienie, mięso z rosołu, ser feta , ogóreczki , fasola , tworzą smaczny farsz do krokietów.

Szczegóły

Liczba porcji

10 szt

Czas przygotowania

30 minut

Czas smażenia

30 minut

Lista składników

  • Mąka pszenna – 1 1/2 szklanki

  • Mleko – 1 szklanka

  • Jajka kurze – 4 szt

  • Olej – 4 łyżki

  • Mięso z rosołu

  • Ser feta – 80 g

  • Fasola czerwona w zalewie – 100 g

  • Ogóreczki korniszony małe – 10 szt

  • Panierka Panko do obtoczenia

  • Margaryna do obsmażenia

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • 2 jajka ubić ze szczyptą soli, dodawać mąkę i mleko , mieszać , na końcu dodać olej i całość dokładnie wymieszać. Pozostawić ciasto chwilę aby odpoczęło.
  • Rozgrzać patelnię, wlewać cienkim strumieniem aż pokryję całą patelnię, smażyć na rumiano z obu stron.
  • Mięso z rosołu, zemleć w maszynce lub zblendować , umieścić w miseczce .Ser feta drobno pokruszyć , dodać. Fasolę osączyć , dodać. Ogóreczki pokroić drobno , dodać.
  • Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na rozłożony naleśnik ułożyć porcję farszu.
  • Zwinąć w krokieta. Tak postępować do wyczerpania składników.
  • 2 jajka roztrzepać zanurzać krokiety a następnie obtaczać w panierce Panko. Na patelni rozgrzać trochę margaryny i obsmażać krokiety na rumiano ze wszystkich stron.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*