Humus z burakiem

Delikatny aromatyczny do smarowania pieczywa.

Szczegóły

Liczba porcji

150 g

Czas przygotowania

15 minut

Calories

Lista składników

  • Ciecierzyca – 100 g

  • Burak czerwony – 2 szt średnie

  • Pasta tahini – 2 łyżki

  • Czosnek – 1 ząbek

  • Sok z cytryny – 2 łyżeczki

  • Kmin – 1/2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Ciecierzycę ugotować lub skorzystać z gotowego produktu w słoiku. Buraczki ugotować lub skorzystać z gotowego produktu.
  • Do naczynia włożyć ciecierzycę , buraczki, pastę tahini lub jeżeli nie mamy uprażone 2 łyżki sezamu, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny , doprawić solą, pieprzem, kminem, wszystko zblendować.
  • Podawać z ulubionym pieczywem.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*