Delikatny, pięknie pachnący i idealnie rozprowadzający się po pieczywie.
Szczegóły
Liczba porcji
160 g
Czas przygotowania
15 minut
Czas smażenia 
15 minut
Lista składników
- Kurki – 80 g 
- Cieciorka w zalewie – 80 g 
- Pasta tahini – – 2 łyżki 
- Czosnek – 1 ząbek 
- Masło – 1 łyżka 
- Rozmaryn – 1/3 łyżeczki 
- Sok z cytryny – 1 łyżka 
- Sól, pieprz czarny mielony 
Kroki
- Kurki oczyścić, umyć, większe przekroić. W rondelku rozpuścić masło, wrzucić kurki , doprawić solą, pieprzem, rozmarynem, usmażyć. Wystudzić.
- Cieciorkę osączyć z zalewy, umieścić w naczyniu do blendowania. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę, dodać.
- Dodać wystudzone kurki , sok z cytryny,  oraz pastę tahini, jeżeli nie mamy można dodać łyżkę sezamu i łyżkę oliwy z oliwek, zblendować na puszystą pastę. 
- Podawać z ulubionym pieczywem.