Doskonały deser do przygotowania w kilka chwil.
Szczegóły
Liczba porcji
10 szt
Czas przygotowania
20 minut
Czas pieczenia
25 minut
Lista składników
Ciasto francuskie – 300 g
Jabłka – 4 szt
Cukier – 3 łyżki
Orzechy mielone do posypania
Kroki
- Jabłka obrać , pokroić w drobną kostkę. Do rondelka wlać 5 łyżek wody , wrzucić jabłka, dodać cukier, prażyć 10 minut , wystudzić.
- Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować jabłkami, zwinąć w rulon, pociąć na 10 części.
- Układać na blaszce , formując kwiatek. Posypać zmielonymi orzechami.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut , do dobrego zrumienienia.
O tak! Dla mnie studentki to jest pyszny deser w zasięgu możliwości. dziękuję pani Marysiu!
Polecam wypróbować. 🙂