Sałatka na różne okazje.
Szczegóły
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
15 minut
Lista składników
Makaron drobne muszelki – 1 szklanka przed gotowaniem
Schab wędzony – 8 plastrów
Pieczarki marynowane – 280 ml
Mieszanka warzywna – 220 ml
Jajka kurze – 4 szt
Majonez do smarowania warstw.
Sól , pieprz czarny mielony
Kroki
- Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić , umieścić w salaterce, posmarować majonezem.
- Schab pokroić w kostkę umieścić na makaronie , posmarować majonezem.
- Pieczarki osączyć z zalewy, pokroić na ćwiartki , ułożyć, posmarować majonezem.
- Mieszankę warzywną osączyć , ułożyć, posmarować majonezem.
- Jajka ugotować na twardo, obrać utrzeć na tarce o grubszych otworach, posypać po wierzchu, doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.