Świetna sałatka

Połączenie ryżu , tuńczyka oraz warzyw , tworzy smaczną sałatkę na kolację i nie tylko.

Szczegóły

Liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Czas gotowania

20 minut

Lista składników

  • Ryż – 150 g

  • Ogórek – 1 szt

  • Tuńczyk w zalewie – 80 g

  • Czarne oliwki – 15 szt

  • Kukurydza w zalewie – 80 g

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Pieczarki marynowane – 12 szt

  • Majonez – 2 łyżki

  • Jogurt naturalny – 2 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony.

Kroki

  • Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić.
  • Tuńczyk , kukurydzę osączyć z zalewy.
  • Ogórka obrać pokroić w półkrążki. Oliwki przekroić na połowę. Wszystkie składniki umieścić w salaterce.
  • Paprykę umyć , pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w ćwiartki , dodać do salaterki. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • Jogurt wymieszać z majonezem dodać do sałatki , wymieszać , pozostawić chwilę w lodówce aby smaki się wymieszały. Podawać porcje.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*