Połączenie ryżu , tuńczyka oraz warzyw , tworzy smaczną sałatkę na kolację i nie tylko.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
20 minut
Lista składników
Ryż – 150 g
Ogórek – 1 szt
Tuńczyk w zalewie – 80 g
Czarne oliwki – 15 szt
Kukurydza w zalewie – 80 g
Papryka czerwona – 1/2 szt
Pieczarki marynowane – 12 szt
Majonez – 2 łyżki
Jogurt naturalny – 2 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony.
Kroki
- Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić.
- Tuńczyk , kukurydzę osączyć z zalewy.
- Ogórka obrać pokroić w półkrążki. Oliwki przekroić na połowę. Wszystkie składniki umieścić w salaterce.
- Paprykę umyć , pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w ćwiartki , dodać do salaterki. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
- Jogurt wymieszać z majonezem dodać do sałatki , wymieszać , pozostawić chwilę w lodówce aby smaki się wymieszały. Podawać porcje.