Sałatka z kuskusem, tuńczykiem i warzywami , wprost na drugie śniadanie do pracy.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
10 minut
Lista składników
Kuskus – 1/4 szklanki
Tuńczyk w oliwie – 160 g
Cieciorka w zalewie – 80 g
Pomidorki koktajlowe – 12 szt
Papryka czerwona – 1/2 szt
Cebula czerwona – 1 szt
Ogórek gruntowy – 1 szt
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek do polania
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Kuskus zalać do połowy szklanki gorącą gotowaną wodą., pozostawić do napęcznienia . Napęczniały umieścić w salaterce.
- Pomidorki umyć , pokroić w ćwiartki , dodać. Cieciorkę odlać z zalewy , dodać.

- Tuńczyka osączyć , dodać. Cebulę obrać , pokroić w kostkę , dodać. Ogórka obrać , pokroić w półkrążki , dodać.

- Paprykę umyć pokroić w kostkę , dodać.

- Doprawić solą , pieprzem, przyprawą do sałatek , wymieszać, pozostawić w lodówce chwilę aby smaki się wymieszały.

- Przed podaniem każdą porcję polać oliwą z oliwek.
