Smaczna kolacja

Apetyczne i aromatyczne tortellini, świeże warzywa z dodatkiem oliwy z oliwek to pyszna i pożywna kolacja.

Szczegóły

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Czas gotowania

10 minut

Lista składników

  • Tortellini z serem ricotta i szpinakiem – 250 g

  • Rzodkiewka – 5 szt

  • Sałata rzymska – 5 liści

  • Pomidor czerwony – 1 szt

  • Ogórek – 1 szt

  • Papryka czerwona – 1 szt

  • Sezam czarny do posypania

  • Oliwa z oliwek do polania

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Tortellini z serem ricotta i szpinakiem ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, umieścić w salaterce. Rzodkiewki umyć , pokroić w półkrążki , dodać.
  • Sałatę umyć, porwać na małe części , dodać. Pomidora umyć , pokroić w kostkę , dodać.
  • Ogórka , obrać pokroić w kostkę , dodać. Paprykę umyć, pokroić w kostkę, dodać.
  • Doprawić solą i pieprzem , wymieszać, po wierzchu posypać czarnym sezamem.
  • Chwilę schłodzić aby smaki się wymieszały. Przed podaniem, każdą porcję polać oliwą z oliwek.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    To jest mariaż polsko – włoski! I to udany 🙂

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*