Apetyczne i aromatyczne tortellini, świeże warzywa z dodatkiem oliwy z oliwek to pyszna i pożywna kolacja.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
10 minut
Lista składników
Tortellini z serem ricotta i szpinakiem – 250 g
Rzodkiewka – 5 szt
Sałata rzymska – 5 liści
Pomidor czerwony – 1 szt
Ogórek – 1 szt
Papryka czerwona – 1 szt
Sezam czarny do posypania
Oliwa z oliwek do polania
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Tortellini z serem ricotta i szpinakiem ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, umieścić w salaterce. Rzodkiewki umyć , pokroić w półkrążki , dodać.
- Sałatę umyć, porwać na małe części , dodać. Pomidora umyć , pokroić w kostkę , dodać.
- Ogórka , obrać pokroić w kostkę , dodać. Paprykę umyć, pokroić w kostkę, dodać.
- Doprawić solą i pieprzem , wymieszać, po wierzchu posypać czarnym sezamem.
- Chwilę schłodzić aby smaki się wymieszały. Przed podaniem, każdą porcję polać oliwą z oliwek.
To jest mariaż polsko – włoski! I to udany 🙂
Takie pomieszańce są najfajniejsze i dobrze smakują. 🙂