Coś na słodko , pachnące zapachami jesieni, jabłka, orzechy.
Szczegóły
Liczba porcji
9 szt
Czas przygotowania
20 minut
Czas pieczenia
25 minut
Lista składników
Ciasto francuskie – 300 g
Jabłka – 2 szt
Cukier 3 łyżki
Szczypta cynamonu
Serek homogenizowany – 140 g
Żurawina do dodania
Mielone orzechy do posypania
Kroki
- Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać cukier usmażyć , dodając pod koniec smażenia cynamon, wystudzić.
- Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować jabłkami , zwinąć w rulon , podzielić na 9 części. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Na wierzch ułożyć po łyżeczce serka, dodać 2-3 żurawiny , posypać mielonymi orzechami.

- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
