Słodka przekąska

Coś na słodko , pachnące zapachami jesieni, jabłka, orzechy.

Szczegóły

Liczba porcji

9 szt

Czas przygotowania

20 minut

Czas pieczenia

25 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Jabłka – 2 szt

  • Cukier 3 łyżki

  • Szczypta cynamonu

  • Serek homogenizowany – 140 g

  • Żurawina do dodania

  • Mielone orzechy do posypania

Kroki

  • Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać cukier usmażyć , dodając pod koniec smażenia cynamon, wystudzić.
  • Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować jabłkami , zwinąć w rulon , podzielić na 9 części. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Na wierzch ułożyć po łyżeczce serka, dodać 2-3 żurawiny , posypać mielonymi orzechami.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*