Schab w kolorowej otoczce

Mięso kruche, delikatne, smakuje wybornie, na świąteczny stół.

Szczegóły

Liczba porcji

4 szt.

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Schab – 4 plastry

  • Papryka czerwona, zielona, żółta – po 1/2 szt.

  • Suszone pomidory – 6 szt.

  • Ser mozzarella – 15 dag

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego – 2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Schab umyć , ubić , doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Na patelni rozgrzać trochę oleju , obsmażyć plastry schabu.
  • Papryki umyć , pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
  • W naczyniu żaroodpornym , układamy połowę pokrojonej papryki, na niej ułożyć plastry schabu, nim drugą połową papryki i suszone pomidory.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić przygotowany schab, piec 20 minut, wyjąć i posypać utartym serem.
  • Wstawić do piekarnika i piec 10 – 15 minut , do dobrego zrumienienia sera. Podawać z ziemniakami i surówką.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*