Warzywa stanowią doskonały dodatek do naszych potraw. Podawane na różne sposoby urozmaicają naszą dietę.
Szczegóły
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Calories
Lista składników
Burak czerwony – 2 szt
Rukola – 400g – 1/3 op.
Nektarynka – 1 szt
Ser feta – 150 g – 1/2 op.
Pomidor – 1 szt
Cebulka – 1 szt
Oliwki czarne – 10 szt
Sól , pieprz czarny mielony
Oliwa z oliwek do polania
Kroki
- Rukolę umyć wyłożyć warstwę na talerzu , doprawić solą i pieprzem. Buraki upiec wcześniej lub skorzystać z gotowych kupionych w sklepie. Pokroić w plastry ułożyć na rukoli.
- Pomidora umyć , pokroić w plastry , ułożyć na burakach. Nektarynkę umyć , usunąć pestkę , pokroić w plastry, ułożyć na pomidorach. Ser feta pokroić w grubszą kostkę , ułożyć między dwa plastry nektarynki. Oliwki przekroić na połowę , ułożyć obok sera.
- Cebulkę umyć pokroić na drobno , posypać, doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem każdą porcję polać oliwą z oliwek.
Pani Marysiu, to przystawka z ekskluzywnej restauracji! Super danie 🙂
Polecam, wypróbować. 🙂