Żółte warzywa dostarczają cennych witamin, pozwalają koić nerwy, poprawiają nastrój. Z dodatkiem ryżu stanowią pyszną sałatkę.
Szczegóły
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
- Ryż – woreczek – 1 szt. 
- Mieszanka warzywna- kukurydza, groszek – 220 ml 
- Cieciorka – 80 g 
- Jajka kurze – 3 szt. 
- Papryka żółta – 1/2 szt. 
- Pomidorki koktailowe żółte – 8 szt. 
- Sól, pieprz czarny mielony 
- Majonez – 170 ml 
Kroki
- Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić.
- Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę.
- Paprykę, pomidorki pokroić w kostkę, umieścić w salaterce. 
- Mieszankę warzywną, cieciorkę osączyć z zalewy. Wykorzystałam mieszankę warzywną dla przełamania smaku i koloru. 
- Osączone warzywa dodać do pozostałych. 
- Dodać ryż oraz jajka. 
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, dodać majonez i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić 1 godzinę dla wymieszania smaków. 
