Żółte warzywa dostarczają cennych witamin, pozwalają koić nerwy, poprawiają nastrój. Z dodatkiem ryżu stanowią pyszną sałatkę.
Szczegóły
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Ryż – woreczek – 1 szt.
Mieszanka warzywna- kukurydza, groszek – 220 ml
Cieciorka – 80 g
Jajka kurze – 3 szt.
Papryka żółta – 1/2 szt.
Pomidorki koktailowe żółte – 8 szt.
Sól, pieprz czarny mielony
Majonez – 170 ml
Kroki
- Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić.
- Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę.
- Paprykę, pomidorki pokroić w kostkę, umieścić w salaterce.
- Mieszankę warzywną, cieciorkę osączyć z zalewy. Wykorzystałam mieszankę warzywną dla przełamania smaku i koloru.
- Osączone warzywa dodać do pozostałych.
- Dodać ryż oraz jajka.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, dodać majonez i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić 1 godzinę dla wymieszania smaków.