Ryż w żółtych warzywach – sałatka

Żółte warzywa dostarczają cennych witamin, pozwalają koić nerwy, poprawiają nastrój. Z dodatkiem ryżu stanowią pyszną sałatkę.

Szczegóły

Liczba porcji

8 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Ryż – woreczek – 1 szt.

  • Mieszanka warzywna- kukurydza, groszek – 220 ml

  • Cieciorka – 80 g

  • Jajka kurze – 3 szt.

  • Papryka żółta – 1/2 szt.

  • Pomidorki koktailowe żółte – 8 szt.

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Majonez – 170 ml

Kroki

  • Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić.
  • Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę.
  • Paprykę, pomidorki pokroić w kostkę, umieścić w salaterce.
  • Mieszankę warzywną, cieciorkę osączyć z zalewy. Wykorzystałam mieszankę warzywną dla przełamania smaku i koloru.
  • Osączone warzywa dodać do pozostałych.
  • Dodać ryż oraz jajka.
  • Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, dodać majonez i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić 1 godzinę dla wymieszania smaków.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*