Rożki z jabłkami

Pyszne coś na słodko w kilka chwil.

Szczegóły

Liczba porcji

8 szt

Czas przygotowania

20 minut

Czas pieczenia

25 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Jabłka – 3 szt

  • Cukier – 3 łyżki

  • Żurawina – 2 łyżki

Kroki

  • Jabłka obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać 3 łyżki cukru , podsmażyć.
  • Ciasto francuskie rozłożyć , podzielić na 8 części na każdą ułożyć porcję jabłek.
  • Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem , części z jabłkami zwinąć na rożek , skleić boki , ułożyć w blaszce , naciąć nożem i umieścić żurawinę. Tak postępować do wyczerpania ciasta.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut , do dobrego zrumienienia ciasta.
  • Podawać posypane cukrem pudrem lub z kleksem śmietany.
 

5 komentarzy

  1. Marzynia

    O mniam mniam! I jeszcze można sobie zanurzyć w bitej śmietance 🙂

     
  2. Mają fajne te oczka 😀

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*