Roladki ze szparagami

Lato na talerzu czyli pyszne danie obiadowe z dodatkami.

Szczegóły

Liczba porcji

14 szt.

Czas przygotowania

70 minut

Lista składników

  • Polędwiczka wieprzowa- 50 dag

  • Szparagi białe – 400 g

  • Boczek – 150 g

  • Ser mozzarella 200 g

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Marynata do mięs – 1 szt.

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Polędwiczki umyć , pokroić w plastry 2 cm, delikatnie rozbić .Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zamarynować przygotowane polędwiczki.
  • Szparagi umyć, usunąć twarde końcówki, poruszać nimi a same się złamią. Wrzucić na gotującą się wodę i gotować 2 minuty. Wyjąć , schłodzić.
  • Na każdym plasterku ułożyć 2 plasterki mozzarelli, 2 szparagi, 3 paski papryki.
  • Boczek pokroić w plastry. Polędwiczkę zwinąć w roladkę i owinąć boczkiem, spiąć wykałaczką. Z pozostałymi polędwiczkami zrobić to samo, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, łączeniem do dołu.
  • Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, roladki posmarować oliwą , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut lub dobrego zrumienienia.
  • Roladki podawać z ziemniakami i dowolnym dodatkiem
 

2 komentarze

  1. Witam, pani Mario! U pani jak zawsze wykwintne i pyszne dania 🙂

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*