Roladki z polędwicy

Delikatna polędwiczka oraz aromatyczne dodatki to super danie obiadowe.

Szczegóły

Liczba porcji

12 szt

Czas przygotowania

30 minut

Czas pieczenia

40 minut

Lista składników

  • Polędwiczka wieprzowa- 1 szt – 65 dag

  • Ser feta – 50 g

  • Suszone pomidory – 2 łyżki

  • Żurawina – 1 łyżka

  • Szpinak świeży – 50 g

  • Musztarda – 3 łyżeczki

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego – 4 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Polędwiczkę umyć , przekroić na połowę , każdą połowę przekroić aby otrzymać cieńszy płat, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Szpinak umyć usmażyć.
  • Przekrojone i doprawione polędwiczki posmarować musztardą i ułożyć szpinak.
  • Ser feta pokruszyć , ułożyć na szpinaku pomiędzy ser ułożyć żurawinę.
  • Na wierzch ułożyć suszone pomidory.
  • Polędwiczki zwinąć w roladę , spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać trochę oleju, obsmażyć chwilę z każdej strony , następnie umieścić w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić polędwiczki i piec , najlepiej w naczyniu żaroodpornym z przykryciem , około 40 minut.
  • Podzielić na plastry i podawać z ulubionymi dodatkami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*