Roladki schabowe pieczone.

Schab z dodatkami warzyw, otulony boczkiem, zapieczony , idealne na drugie danie.

Szczegóły

Liczba porcji

5 szt

Czas przygotowania

20 minut

Czas pieczenia

35 minut

Lista składników

  • Schab plastry – 5 szt

  • Pieczarki – 3 szt

  • Papryka czerwona, żółta, zielona – po 2 paski

  • Suszone pomidory – 3 łyżki

  • Żurawina – 2 łyżki

  • Boczek – 10 plasterków

  • Musztarda – 5 łyżeczek

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego – 4 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Schab umyć , ubić na cienkie plastry, doprawić solą pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać , pokroić , usmażyć.
  • Plastry schabu rozłożyć , posmarować musztardą , ułożyć po porcji pieczarek.
  • Papryki pokroić w drobną kostkę , ułożyć na pieczarkach, dodać po porcji suszonych pomidorów i żurawiny.
  • Zwinąć w roladki spiąć wykałaczkami, doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego, otoczyć boczkiem , gdy małe plastry boczku spiąć wykałaczką. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 35 minut . Podawać z ulubionymi dodatkami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*