Warzywa uzupełnione , smażonym filetem oraz serem feta to smaczna i apetyczna sałatka.
Szczegóły
liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Czas smażenia
10 minut
Lista składników
Filet z kurczaka pojedynczy
Kiełki świeże – 50 g
Ser feta kostka w zalewie – 150 g
Ogórek gruntowy – 1 szt
Kukurydza w zalewie – 80 g
Pomidor malinowy – 1 szt
Papryka czerwona – 1/2 szt
Oliwki zielone w zalewie – 150 g
Przyprawa gyros – 2 łyżeczki
Przyprawa do sałatek- 1 1/2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Oliwa z oliwek do polania
Olej do smażenia
Kroki
- Fileta umyć , pokroić w kostkę , doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros, usmażyć. Umieścić w salaterce. Kiełki pociąć dodać do salaterki.

- Ser feta osączyć , dodać. Ogórka obrać , pokroić w półkrążki, dodać.

- Kukurydzę oliwki osączyć z zalewy, oliwki pokroić na połowę , dodać do sałatki. Pomidora, paprykę umyć, pokroić w kostkę , dodać.

- Całość doprawić solą i pieprzem, oraz przyprawą do sałatek wymieszać.

- Pozostawić chwilę w lodówce aby smaki się wymieszały. Każdą porcję przed podaniem polać oliwą z oliwek.
