Prosta i szybka w przygotowaniu dla niespodziewanych gości lub na kolację.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
9 minut
Calories
Lista składników
Buraczki w zalewie – 80 g
Jajka kurze – 2 szt
Mini kulki mozzarelli – 8 szt
Ogóreczki korniszony – 4 szt
Szczypiorek do posypania
Sól, pieprz czarny mielony
Oliwa z oliwek do polania
Kroki
- Jajka ugotować na twardo , obrać pokroić na ćwiartki. Buraczki osączyć .Kulki mozzarelli pokroić na połowę.
- Na talerzu ułożyć po środku buraczki , obłożyć kulkami mozzarelli.
- Ogóreczki pokroić w kostkę drobną . Na buraczkach ułożyć ćwiartki jajek, doprawić solą i pieprzem, na wierzchu umieścić ogóreczki.
- Szczypiorek umyć , ściąć i posypać po wierzchu. Przed podaniem każdą porcję polać oliwą z oliwek.