Pasta z wędzonym śledziem

Aromatyczna, smaczna do smarowania pieczywa.

Szczegóły

Liczba porcji

100 g

Czas przygotowania

10 minut

Czas gotowania

10 minut

Lista składników

  • Śledź wędzony – 1 szt

  • Jajka kurze – 2 szt

  • Ogóreczki korniszony – 2 szt

  • Majonez – 2 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Jajka ugotować na twardo , obrać . Śledzia obrać .
  • Mięso śledzia, jajka przekroić na połowę, ogóreczki umieścić w naczyniu do blendowania, zblendować.
  • Doprawić solą, pieprzem, dodać majonez , wymieszać.
  • Smarować ulubione pieczywo , u mnie chleb orkiszowy.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*