Nadziewany filet z kurczaka

Soczysty , aromatyczny , idealny na niedzielny obiad.

Szczegóły

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Czas pieczenia

40 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka – 1 szt

  • Masło – 3 plasterki

  • Pieczarki – 3 szt

  • Ser ralada wiórki do posypania

  • Papryka czerwona – 4 paseczki

  • Ogóreczek korniszon – 2 szt

  • Ser mozzarella – 2 plastry + 3 łyżki utarte do posypania

  • Przyprawa do kurczaka – 3 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Pieczarki obrać , pokroić , usmażyć.
  • Filet z kurczaka , umyć , przekroić na połowę , ale nie do końca , rozłożyć , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka.
  • Na jednej połówce ułożyć 3 plastry masła a na nim pieczarki.
  • Posypać serem ralada.
  • Paprykę pokroić w kostkę , posypać. Ogóreczki przekroić na połowę ułożyć na papryce.
  • Na ogóreczkach ułożyć 2 plastry sera mozzarella.
  • Nakryć drugą połową , spiąć wykałaczką doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 25 minut, wyjąć posypać utartym serem mozzarella po wierzchu, wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie z podpieczonymi batatami i pomidorkami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*