Łódeczki z brzoskwiniami

Lubię mieć coś słodkiego do kawy, dlatego postanowiłam zrobić szybkie łódeczki. Ciasto francuskie doskonale komponuje się z owocami, tworząc prosty i smaczny deser.

Szczegóły

Liczba porcji

12 sztuk

Czas przygotowań

15 min

Czas pieczenia

25-30 min

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Brzoskwinie świeże lub z syropu – 12 szt.

  • Serek homogenizowany – 140 g

Kroki

  • Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (bez termoobiegu).
  • Płat ciasta francuskiego pokroić na 12 części.
  • Na każdy prostokąt układamy brzoskwinię i łyżeczkę serka homogenizowanego.
  • Z każdego kawałka formujemy łódeczkę i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do rozgrzanago piekarnika. Pieczemy około 25-30 minut.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*