Aromatyczna papryka , smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie obiadowe lub gorąca kolacja.
Szczegóły
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
15 minut
Lista składników
Łazanki – 1 szklanka
Papryka czerwona – 1/3 szt
Papryka zielona – 1/3 szt
Papryka żółta – 1/3 szt
Cebula biała – 1/2 szt
Suszone pomidory krojone – 2 łyżki
Tuńczyk w oliwie – 160 g
Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Ser żółty do posypania
Olej do smażenia
Kroki
- Łazanki ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Cebulę obrać , pokroić w piórka. Papryki umyć pokroić w kostkę . Do rondelka wlać trochę oleju wrzucić cebulę , podsmażyć na rumiano , dodać papryki doprawić solą , pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, smażyć około 7 minut, dodać suszone pomidory i całość chwilę smażyć.
- Z tuńczyka odlać zalewę dodać do warzyw, chwilę smażyć.
- Na talerzu ułożyć porcję łazanek , na nich warzywa z tuńczykiem.
- Na wierzch posypać żółtym serem.
Toż to rozpusta kulinarna! Każdemu facetowi, po zjedzeniu takich przebogatych łazanek, robota będzie palić się w rękach 😀
Skoro to ciężka praca to potrzebne kalorie , więc danie właściwe. 🙂