Łazanki z dodatkami

Aromatyczna papryka , smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie obiadowe lub gorąca kolacja.

Szczegóły

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

15 minut

Czas gotowania

15 minut

Lista składników

  • Łazanki – 1 szklanka

  • Papryka czerwona – 1/3 szt

  • Papryka zielona – 1/3 szt

  • Papryka żółta – 1/3 szt

  • Cebula biała – 1/2 szt

  • Suszone pomidory krojone – 2 łyżki

  • Tuńczyk w oliwie – 160 g

  • Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Ser żółty do posypania

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Łazanki ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • Cebulę obrać , pokroić w piórka. Papryki umyć pokroić w kostkę . Do rondelka wlać trochę oleju wrzucić cebulę , podsmażyć na rumiano , dodać papryki doprawić solą , pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, smażyć około 7 minut, dodać suszone pomidory i całość chwilę smażyć.
  • Z tuńczyka odlać zalewę dodać do warzyw, chwilę smażyć.
  • Na talerzu ułożyć porcję łazanek , na nich warzywa z tuńczykiem.
  • Na wierzch posypać żółtym serem.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Toż to rozpusta kulinarna! Każdemu facetowi, po zjedzeniu takich przebogatych łazanek, robota będzie palić się w rękach 😀

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*