Kieszonki z owocami

Słodkie co nieco z owocami do kawy lub herbaty.

Szczegóły

Liczba porcji

24 szt

Czas przygotowania

20 minut

Czas pieczenia

25 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300 g – 2 szt

  • Serek homogenizowany – 150 g – 2 szt

  • Truskawki – kilka szt

  • Borówki – 3/4 szklanki

  • Mielone orzechy do posypania

  • Słupki czekoladowe do posypania

Kroki

  • Truskawki, borówki umyć , osączyć .
  • Ciasto francuskie rozwinąć , pokroić na 12 prostokątów. Nałożyć po trochu serka a na niego truskawki.
  • Zlepić w kieszonkę , brzegi docisnąć widelcem., układać w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać czekoladą.
  • Płat ciasta francuskiego pokroić na 12 prostokątów , nałożyć po trochu serka a na niego borówki.
  • Zlepić w kieszonki boki docisnąć widelcem, ułożyć w blaszce, wierzch posypać mielonymi orzechami.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić jedną blaszkę upiec około 20 minut, wstawić drugą i upiec , aż będą rumiane około 20 minut.
  • Podawać do herbaty lub z bitą śmietaną.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*