Humus z czerwoną fasolą

Delikatny , idealny do smarowania pieczywa.

Szczegóły

Ilość porcji

180 g

Czas przygotowania

10 minut

Calories

Lista składników

  • Ciecierzyca – 80 g

  • Fasola czerwona – 100 g

  • Pasta tahini- 2 łyżki

  • Czosnek – 1 ząbek

  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka

  • Kmin rzymski – 1/3 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Ciecierzycę , fasolę ugotować lub skorzystać z gotowej w słoiku. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę.
  • Ciecierzycę , fasolę, pastę tahini, czosnek umieścić w naczyniu do blendowania, doprawić kminem, pieprzem, lekko solą, zblendować.
  • Smarować ulubione pieczywo.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*