Gnocchi nadziewane

Idealne na piątkowy obiad.

Szczegóły

Liczba porcji

14 szt

Czas przygotowania

30 minut

Czas gotowania

30 minut

Lista składników

  • Ziemniaki – 70 dag

  • Mąka pszenna – 1/2 szklanki + do podsypania

  • Jajko kurze – 1 szt

  • Małe kulki mozzarelli – 10 szt

  • Suszone pomidory w zalewie – 1 1/2 łyżki

  • Sól

Kroki

  • Ziemniaki obrać , ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Przecisnąć przez praskę, umieścić na stolnicy. Dodać mąkę , wbić jajko, zagnieść ciasto.
  • Kulki mozzarelli umieścić w naczyniu do blendowania, dodać pomidory , zblendować.
  • Z ciasta uformować wałek , ciąć na mniejsze porcje, uformować kulkę , rozwałkować na placek , umieścić porcję farszu.
  • Uformować gnocchi, zrobić na wierzchu poprzeczne znaki. Tak postępować do wyczerpania składników.
  • W garnku zagotować osoloną wodę , wrzucać partiami, gotować 3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową , lekko przelać wodą, osączyć, odkładać na talerz pojedynczo aby się nie pokleiły. Podawać ze skwarkami lub ulubionym sosem.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*