Brzoskwiniowo – orzechowe bueno

Delikatny, subtelny, aromatyczny deser o zniewalającym smaku.

Szczegóły

Liczba porcji

12 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Calories

Lista składników

  • Biszkopty okrągłe – 180 g

  • Ser mascarpone – 250 g

  • Śmietana 30 % – 200 ml

  • Galaretka krystaliczna – 2 szt

  • Orzechy mieszanka – 5 dag

  • Pistacje – 30 g

  • Brzoskwinie w syropie – 820 g

  • Galaretka brzoskwiniowa – 2 szt

  • Migdały płatki do posypania

Kroki

  • Tortownicę okrągłą wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty , w puste miejsca można pokruszyć dodatkowo biszkopty.
  • Galaretki krystaliczne rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Wszystkie orzechy zemleć. Śmietanę ubić na sztywno , dodać sr oraz mielone orzechy , wymieszać dodać krzepnącą galaretkę wymieszać , wyłożyć na biszkopty.
  • Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Brzoskwinie wraz z syropem zblendować , dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać , wyłożyć na orzechową piankę.
  • Posypać płatkami migdałowymi.
  • Schłodzić w lodówce około 3 godziny , podawać porcje.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*