Delikatny, subtelny, aromatyczny deser o zniewalającym smaku.
Szczegóły
Liczba porcji
12 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Calories
Lista składników
Biszkopty okrągłe – 180 g
Ser mascarpone – 250 g
Śmietana 30 % – 200 ml
Galaretka krystaliczna – 2 szt
Orzechy mieszanka – 5 dag
Pistacje – 30 g
Brzoskwinie w syropie – 820 g
Galaretka brzoskwiniowa – 2 szt
Migdały płatki do posypania
Kroki
- Tortownicę okrągłą wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty , w puste miejsca można pokruszyć dodatkowo biszkopty.

- Galaretki krystaliczne rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Wszystkie orzechy zemleć. Śmietanę ubić na sztywno , dodać sr oraz mielone orzechy , wymieszać dodać krzepnącą galaretkę wymieszać , wyłożyć na biszkopty.

- Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Brzoskwinie wraz z syropem zblendować , dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać , wyłożyć na orzechową piankę.

- Posypać płatkami migdałowymi.

- Schłodzić w lodówce około 3 godziny , podawać porcje.
