Apetyczne drugie śniadanie

Pyszne , pożywne do zjedzenia w domu jak również do pracy.

Szczegóły

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Czas gotowania

30 minut

Lista składników

  • Makaron drobne świderki – 1 szklanka suchego makaronu

  • Cebula biała – 1 szt

  • Boczek wędzony – 10 dag

  • Pieczarki – 5 szt

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Szczypiorek do posypania

  • Ser żółty utarty do posypania

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Zioła prowansalskie – 1/2 łyżeczki

  • Olej do podsmażenia

Kroki

  • Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • Cebulę obrać pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Paprykę umyć , pokroić w kostkę.
  • Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , doprawić solą i pieprzem , smażyć aż się trochę zrumieni, dodać boczek i podsmażać do zrumienienia boczku.
  • Dodać pieczarki oraz paprykę , doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, smażyć do dobrego zrumienienia warzyw.
  • Do podsmażonych warzyw dodać makaron i całość chwilę podsmażać. Nałożyć porcje i przed podaniem posypać utartym żółtym serem ora ściętym szczypiorkiem.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*