Delikatne, tortellini. aromatyczny boczek, pyszne warzywa tworzą symfonię smaku .
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
10 minut
Lista składników
Tortellini ze szpinakiem i ricottą – 250 g
Boczek słupki – 130 g
Papryka czerwona, żółta , zielona – po 1/3 szt
Pomidor – 1 szt
Kapary w zalewie – 100 g
Oliwa z oliwek do polania
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu , wystudzić. Boczek wysmażyć ułożyć na papierowym ręczniku aby się osuszył.
- Papryki umyć pokroić w kostkę umieścić w salaterce.

- Pomidora umyć , pokroić w kostkę , dodać.

- Dodać przestudzone tortellini.

- Dodać boczek.

- Kapary osączyć z zalewy , dodać.

- Doprawić solą pieprzem oraz przyprawą do sałatek, wymieszać , pozostawić w lodówce aby smaki się wymieszały. Przed podaniem każdą porcję polać oliwą z oliwek.
