Sałatka wiosenny smak

Pyszna wiosenna sałata, różnorodność smaków i tekstur, jędrne szparagi, pyszna fasola, aromatyczny tuńczyk ,zachęcają do jedzenia.

Szczegóły

Liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Calories

Lista składników

  • Szparagi grillowane w zalewie – 12 szt

  • Tuńczyk w oliwie – 80 g

  • Biała fasola w zalewie – 85 g

  • Pomidor – 1 szt

  • Kapary w zalewie – 50 g

  • Sałata masłowa – 7 szt

  • Koperek – 1/3 pęczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Oliwa z oliwek do polania

Kroki

  • Sałatę umyć, porwać na części , umieścić w salaterce. Szparagi osączyć , pokroić , dodać do sałaty.
  • Tuńczyka osączyć z zalewy , dodać.
  • Fasolę osączyć , dodać.
  • Kapary osączyć . Pomidora umyć , pokroić w kostkę , dodać.
  • Doprawić solą , pieprzem, umyć koperek , ściąć , dodać , wymieszać.
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami , u mnie z chlebkiem pita oraz polane oliwą z oliwek.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*