Pyszna wiosenna sałata, różnorodność smaków i tekstur, jędrne szparagi, pyszna fasola, aromatyczny tuńczyk ,zachęcają do jedzenia.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Calories
Lista składników
Szparagi grillowane w zalewie – 12 szt
Tuńczyk w oliwie – 80 g
Biała fasola w zalewie – 85 g
Pomidor – 1 szt
Kapary w zalewie – 50 g
Sałata masłowa – 7 szt
Koperek – 1/3 pęczka
Sól, pieprz czarny mielony
Oliwa z oliwek do polania
Kroki
- Sałatę umyć, porwać na części , umieścić w salaterce. Szparagi osączyć , pokroić , dodać do sałaty.

 - Tuńczyka osączyć z zalewy , dodać.

 - Fasolę osączyć , dodać.

 - Kapary osączyć . Pomidora umyć , pokroić w kostkę , dodać.

 - Doprawić solą , pieprzem,  umyć koperek , ściąć , dodać , wymieszać.

 - Podajemy z ulubionymi dodatkami , u mnie z chlebkiem pita oraz polane oliwą z oliwek.
