Warzywa stanowią doskonały dodatek do naszych potraw. Podawane na różne sposoby urozmaicają naszą dietę.
Szczegóły
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania 
30 minut
Calories
Lista składników
- Burak czerwony – 2 szt 
- Rukola – 400g – 1/3 op. 
- Nektarynka – 1 szt 
- Ser feta – 150 g – 1/2 op. 
- Pomidor – 1 szt 
- Cebulka – 1 szt 
- Oliwki czarne – 10 szt 
- Sól , pieprz czarny mielony 
- Oliwa z oliwek do polania 
Kroki
- Rukolę umyć wyłożyć warstwę na talerzu , doprawić solą i pieprzem. Buraki upiec wcześniej lub skorzystać z gotowych kupionych w sklepie. Pokroić w plastry ułożyć na rukoli. 
- Pomidora umyć , pokroić w plastry , ułożyć na burakach. Nektarynkę umyć , usunąć pestkę , pokroić w plastry, ułożyć na pomidorach. Ser feta pokroić w grubszą kostkę , ułożyć między dwa plastry nektarynki. Oliwki przekroić na połowę , ułożyć obok sera. 
- Cebulkę umyć pokroić na drobno , posypać, doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem każdą porcję polać oliwą z oliwek. 
Pani Marysiu, to przystawka z ekskluzywnej restauracji! Super danie 🙂
Polecam, wypróbować. 🙂