Lato na talerzu czyli pyszne danie obiadowe z dodatkami.
Szczegóły
Liczba porcji
14 szt.
Czas przygotowania
70 minut
Lista składników
Polędwiczka wieprzowa- 50 dag
Szparagi białe – 400 g
Boczek – 150 g
Ser mozzarella 200 g
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Marynata do mięs – 1 szt.
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Polędwiczki umyć , pokroić w plastry 2 cm, delikatnie rozbić .Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zamarynować przygotowane polędwiczki.
- Szparagi umyć, usunąć twarde końcówki, poruszać nimi a same się złamią. Wrzucić na gotującą się wodę i gotować 2 minuty. Wyjąć , schłodzić.
- Na każdym plasterku ułożyć 2 plasterki mozzarelli, 2 szparagi, 3 paski papryki.
- Boczek pokroić w plastry. Polędwiczkę zwinąć w roladkę i owinąć boczkiem, spiąć wykałaczką. Z pozostałymi polędwiczkami zrobić to samo, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, łączeniem do dołu.
- Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, roladki posmarować oliwą , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut lub dobrego zrumienienia.
- Roladki podawać z ziemniakami i dowolnym dodatkiem
Witam, pani Mario! U pani jak zawsze wykwintne i pyszne dania 🙂
Witam , Polecam wypróbować , moi goście byli zachwyceni. 🙂