Tak przygotowane ziemniaczki mogą być do drugiego dania lub jako przekąska.
Szczegóły
Liczba porcji
16 szt
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
Lista składników
Ziemniaki – 8 szt
Boczek słupki do nałożenia do ziemniaczków
Ser mozzarella – 7 dag
Sól.
Kroki
- Ziemniaki obrać , przekroić na połowę podgotować aż będą prawie miękkie w osolonej wodzie. Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach.
- Ziemniaczki ułożyć na blaszce jeżeli zapiekamy w piekarniku, lub w mniejszych naczyńkach jeżeli zapiekamy we frytownicy beztłuszczowej. W każdym ziemniaczku wyciąć rowek.

- W rowki nałożyć słupki boczku.

- Posypać utartym serem.

- Jeżeli pieczemy w piekarniku rozgrzewamy go do 180 stopni , wkładamy i pieczemy do dobrego zrumienienia sera. Podobnie we frytownicy,
