Pychota – sałatka

Warzywa uzupełnione , smażonym filetem oraz serem feta to smaczna i apetyczna sałatka.

Szczegóły

liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Czas smażenia

10 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka pojedynczy

  • Kiełki świeże – 50 g

  • Ser feta kostka w zalewie – 150 g

  • Ogórek gruntowy – 1 szt

  • Kukurydza w zalewie – 80 g

  • Pomidor malinowy – 1 szt

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Oliwki zielone w zalewie – 150 g

  • Przyprawa gyros – 2 łyżeczki

  • Przyprawa do sałatek- 1 1/2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Oliwa z oliwek do polania

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Fileta umyć , pokroić w kostkę , doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros, usmażyć. Umieścić w salaterce. Kiełki pociąć dodać do salaterki.
  • Ser feta osączyć , dodać. Ogórka obrać , pokroić w półkrążki, dodać.
  • Kukurydzę oliwki osączyć z zalewy, oliwki pokroić na połowę , dodać do sałatki. Pomidora, paprykę umyć, pokroić w kostkę , dodać.
  • Całość doprawić solą i pieprzem, oraz przyprawą do sałatek wymieszać.
  • Pozostawić chwilę w lodówce aby smaki się wymieszały. Każdą porcję przed podaniem polać oliwą z oliwek.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*