Aromatyczna, smaczna do smarowania pieczywa.
Szczegóły
Liczba porcji
100 g
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
10 minut
Lista składników
Śledź wędzony – 1 szt
Jajka kurze – 2 szt
Ogóreczki korniszony – 2 szt
Majonez – 2 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Jajka ugotować na twardo , obrać . Śledzia obrać .
- Mięso śledzia, jajka przekroić na połowę, ogóreczki umieścić w naczyniu do blendowania, zblendować.
- Doprawić solą, pieprzem, dodać majonez , wymieszać.
- Smarować ulubione pieczywo , u mnie chleb orkiszowy.
Rybne pasty uwielbiamy! Najbardziej schodzi awanturka ze szprotkami, ale np. Martik robi z wędzoną makrelą. A ze śledziem jeszcze nie jadłam, tez jest zapewne pyszna 🙂
Polecam wypróbować , sama byłam ciekawa jak smakuje , gdy spotkałam wędzonego śledzia. Smaczna. 🙂
Lubię pasty rybne i też robię, ale ze śledziem to nie. U nas nie ma wędzonych sledzi, tylko takie z puszki 🙁
Wędzone śledzie można spotkać w Biedronce, a pasta jest super 🙂