Puszysty , aromatyczny , przygotuje każdy bez trudu.
Szczegóły
Liczba porcji
16 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Calories
Lista składników
Ciastka owsiane z kakao – 210 g
Ser twarogowy – 500 g
Ser mascarpone – 250 g
Śmietana 30 % – 200 ml
Galaretka krystaliczna – 3 szt
Truskawki – 50 dag
Borówki – 1 szklanka
Masło – 100 g
Kroki
- Masło rozpuścić. Ciastka pokruszyć , wymieszać z rozpuszczonym masłem. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wyłożyć masę z ciastek, schłodzić w lodówce.
- 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia.
- Truskawki, borówki umyć. Truskawki obrać z szypułek, odłożyć trochę do dekoracji, resztę zblendować.
- Śmietanę ubić na sztywno , dodać ser twarogowy , wymieszać , dodać ser mascarpone, mus z truskawek, oraz krzepnącą galaretkę , wszystko wymieszać , wyłożyć na spód z ciastek.
- Wierzch udekorować truskawkami i borówkami.
- Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto,
- Schłodzić mocno w lodówce , kroić porcje .