Kotlety mielone z kolorowymi paprykami i morelami.

Delikatne , puszyste , aromatyczne , idealne na obiad.

Szczegóły

Liczba porcji

7 szt

Czas przygotowania

20 minut

Czas pieczenia

40 minut

Lista składników

  • Mięso wieprzowe mielone – 30 dag

  • Papryka czerwona – 1/3 szt

  • Papryka zielona – 1/3 szt

  • Papryka żółta – 1/3 szt

  • Pietruszka świeża – 2 łyżki

  • Ser mozzarella – 7 dag

  • Tarta bułka – 3 łyżki

  • Morele suszone – 6 szt

  • Jajko kurze – 1 szt

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego – 2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Panierka Panko do obtoczenia

Kroki

  • Mięso umieścić w miseczce doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego , wymieszać.
  • Papryki umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa, dodać pietruszkę.
  • Ser zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać. Morele umyć , pokroić w drobną kostkę , dodać.
  • Wbić jajko, dodać tartą bułkę , dokładnie wymieszać , uformować kotleciki , obtoczyć w panierce Panko, umieścić w naczyniu żaroodpornym, ja piekę kotlety gdyż są zdrowsze, z delikatną skórką , dobrze smakują.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 40 minut , do zrumienienia kotletów. Podawać z ulubionymi dodatkami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*