Aromatyczne warzywa uzupełnione serem , idealne na kolację.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
10 minut
Lista składników
Ser Krotos – 160 g
Papryka żółta – 1/2 szt
Papryka czerwona – 1/2 szt
Papryka pomarańczowa – 1/2 szt
Cieciorka w zalewie – 80 g
Sałata masłowa – 5 listków
Brokuł – 1/2 szt
Żurawina – 3 łyżki
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek do polania
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Brokuł rozebrać na różyczki , umyć , ugotować. Wystudzić .
- Papryki umyć , pokroić w kostkę , umieścić w salaterce. Sałatę umyć , porwać na małe części, dodać. Cieciorkę osączyć z zalewy , dodać.
- Ser odlać z zalewy , pokroić w kostkę dodać. Żurawinę opłukać , dodać.
- Dodać brokuł.
- Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do sałatek, wymieszać , pozostawić w lodówce aby smaki się wymieszały. Każdą porcję przed podaniem polać oliwą z oliwek.