Omlet na słodko

Chrupiący , delikatny, pachnący , zachęci każdego do skosztowania.

Szczegóły

Liczba porcji

1 szt

Czas przygotowania

15 minut

Czas smażenia

10 minut

Lista składników

  • Jajka kurze – 3 szt

  • Ser biały twarogowy – 7 dag

  • Jabłko – 1 szt

  • Żurawina – 2 łyżki

  • Mąka pszenna – 2 łyżki

  • Mąka ziemniaczana – 1 łyżka

  • Jogurt o smaku owocowym – 140 g

  • Szczypta soli

  • Masło do usmażenia

Kroki

  • Ser pokruszyć na drobno. Jabłko obrać zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Żurawinę przekroić na połowę, każdą.
  • Jajka wybić ubić na puszysto ze szczyptą soli , dodać jabłka , żurawinę, ser oraz mąki , wszystko dokładnie wymieszać.
  • Na patelni rozpuścić trochę masła , wlać przygotowany omlet, smażyć powoli na małym ogniu , z obu stron na rumiano. Podawać z jogurtem jak u mnie lub owocami.
 

2 komentarze

  1. Pani Marianno, to wyglada całkiem jak przepyszny omlet mojej babci!

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*