Chrupiący , delikatny, pachnący , zachęci każdego do skosztowania.
Szczegóły
Liczba porcji
1 szt
Czas przygotowania
15 minut
Czas smażenia
10 minut
Lista składników
Jajka kurze – 3 szt
Ser biały twarogowy – 7 dag
Jabłko – 1 szt
Żurawina – 2 łyżki
Mąka pszenna – 2 łyżki
Mąka ziemniaczana – 1 łyżka
Jogurt o smaku owocowym – 140 g
Szczypta soli
Masło do usmażenia
Kroki
- Ser pokruszyć na drobno. Jabłko obrać zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Żurawinę przekroić na połowę, każdą.
- Jajka wybić ubić na puszysto ze szczyptą soli , dodać jabłka , żurawinę, ser oraz mąki , wszystko dokładnie wymieszać.
- Na patelni rozpuścić trochę masła , wlać przygotowany omlet, smażyć powoli na małym ogniu , z obu stron na rumiano. Podawać z jogurtem jak u mnie lub owocami.
Pani Marianno, to wyglada całkiem jak przepyszny omlet mojej babci!
Nie wątpię babcie zawsze gotują pyszności dla swoich wnuków. 🙂