Pyszne coś na słodko w kilka chwil.
Szczegóły
Liczba porcji
8 szt
Czas przygotowania
20 minut
Czas pieczenia
25 minut
Kroki
- Jabłka obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać 3 łyżki cukru , podsmażyć.
- Ciasto francuskie rozłożyć , podzielić na 8 części na każdą ułożyć porcję jabłek.
- Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem , części z jabłkami zwinąć na rożek , skleić boki , ułożyć w blaszce , naciąć nożem i umieścić żurawinę. Tak postępować do wyczerpania ciasta.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut , do dobrego zrumienienia ciasta.
- Podawać posypane cukrem pudrem lub z kleksem śmietany.
O mniam mniam! I jeszcze można sobie zanurzyć w bitej śmietance 🙂
W śmietanie lub można podać na ciepło z lodami , tak u mnie niektórzy robią. 🙂
W śmietanie lub można podać na ciepło z lodami , tak u mnie niektórzy robią. 🙂
Mają fajne te oczka 😀
To tak dla ozdoby. 🙂